Digital FC.

Diensten

online marketing bureau aalsmeer

Een team vormen?

Digital FC is een team van specialisten dat bedrijven helpt om online beter te presteren. We kijken naar alle factoren die het mogelijk maken om bedrijven online te laten groeien; van het verbeteren van websites tot aan online adverteren. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

The Baby Club beter vindbaar in Google door SEO-optimalisaties

Home / The Baby Club beter vindbaar in Google door SEO-optimalisaties

Van positie 41 naar positie 1 voor het belangrijkste keyword binnen 2 maanden.

The Baby Club is in 2022 gestart met een luxueuze en intieme babyspa in Amsterdam. The Baby Club biedt een holistische ervaring die voor ontspanning en binding van ouder en kind zorgt. Hoewel er bij de spa echt aan alles is gedacht en er zichtbaar veel aandacht aan het interieur is besteed, ervaarde de eigenaresse dat klanten vooral via-via kwamen en dat zij nog niet voldoende zichtbaar was binnen zoekmachines. Daar moest verandering in komen en aan ons de vraag of we zoekmachine optimalisaties konden uitvoeren. Na een uitgebreide analyse van zowel de website als prestaties binnen zoekmachines, hebben we voorgesteld ook een holistische aanpak te gaan hanteren, waarbij we meerdere onderdelen optimaliseren die ervoor zorgen dat het geheel wordt verbeterd. Hoe deze aanpak vorm heeft gekregen en wat daarvan de resultaten zijn, lees je in deze case.

Over The Baby Club

The Baby Club is er voor baby, ouders en mommy’s to be! In de intieme baby spa waar zij twee jacuzzi baden hebben, kan je alleen, samen, met een bekende of (nog) onbekende, je baby zien genieten van een mooie ervaring.

Een pasgeboren baby heeft erg veel prikkels te verwerken en heeft vaak in de eerste maanden last van darmkrampjes, obstipatie, reflux klachten, overstrekken en nog geen slaapritme. Als kersverse ouder wil je natuurlijk niet dat je baby deze ongemakken ervaart en ga je vaak op zoek naar middelen die je baby kunnen helpen. Hier helpen zij jou graag bij.

Vanaf dat je baby twee weken oud is kan je bij The Baby Club terecht. Zij leren jou o.a. masseren volgens de Shantala methode en het geven van voetreflexmassage. Naast de ontspanning die massage en hydrotherapie bieden, heeft het fysiek en mentaal nog zoveel meer voordelen voor jouw baby.

Onze aanpak

We hebben de term ‘holistisch’ eigenlijk nooit gebruikt voor onze aanpak, maar deze bleek bij dit project juist erg goed te passen. Niet alleen omdat The Baby Club ook een holistische ervaring biedt, maar ook omdat juist het optimaliseren van verschillende onderdelen bij zou dragen aan de totale verbetering van de vindbaarheid.

Technische optimalisatie van de website

We merkten vrijwel direct op dat de website erg traag reageerde. Dit was het eerste aandachtspunt, aangezien laadsnelheid wordt gezien als een belangrijke factor bij de indexatie en ranking van websites.

Aangezien er op de website wordt gewerkt met een zogenaamde ‘pagebuilder’ die veel van de beschikbare server-ruimte vraagt, maar de server van de aanbieder hier niet op was ingericht, hebben we voorgesteld de website in zijn geheel te verhuizen naar onze eigen servers. Daarnaast werd er geen gebruik gemaakt van caching en ook niet van afbeelding-optimalisatie. Als extra toevoeging hebben we nog extra beveiligingsmaatregelen getroffen en hebben we de nodige updates uitgevoerd.

Optimaliseren van content-elementen

Aan de hand van een keywordanalyse hebben we bepaald op welke relevante zoektermen de website gevonden dient te worden. Daarna hebben we gekeken in hoeverre zij daar nu op wordt gevonden door de huidige gemiddelde posities te achterhalen. Het bleek dat de website amper vindbaar was op de voor The Baby Club relevante termen, waardoor we eigenlijk vanaf 0 konden beginnen.

Verbeteren van de menu- en linkstructuur

We hebben de belangrijkste keywords gebruikt voor een vernieuwde menu-structuur op de website. Voor een aantal van deze menu-items was er echter nog geen pagina aanwezig. Hiervoor hebben we webteksten geschreven en de pagina’s volledig geoptimaliseerd voor de gekozen keywords. We hebben tenslotte ook interne links toegevoegd.

Genereren van een sitemap en aanmelden bij Google Search Console

Voordat wij met het optimaliseren van thebabyclub.nl aan de slag gingen, werd er gebruikgemaakt van de gratis versie van de WordPress plugin van Yoast voor het optimaliseren van bijvoorbeeld SEO-titels en meta-omschrijvingen. Wij zijn meer fan van RankMath en hebben hier een betaalde versie van geïmplementeerd. Via deze plugin hebben we een vernieuwde sitemap gegenereerd en deze ter vervanging aangeboden bij Google Search Console. Deze werd vrijwel direct opgepikt door Google.

Visuele optimalisaties van de website

Bij de analyse van de website zagen we dat bepaalde visuele elementen slecht zichtbaar waren op mobiele apparaten, of dat elementen pas werden geladen wanneer de bezoeker naar beneden scrollt. Ook al ziet dit er leuk uit, zoekmachines waarderen het minder. Er wordt bij de indexatie namelijk gekeken naar de mobiele ervaring, waaronder de zichtbaarheid van content op de pagina. We hebben de website dus ook visueel aangepast, aan de hand van best-practices en eigen ervaringen.

Optimaliseren van de lokale vindbaarheid

Omdat The Baby Club een fysieke locatie heeft en daardoor deels afhankelijk is van bezoekers uit de regio, hebben we het Google Bedrijfsprofiel geoptimaliseerd. Welke acties we daar o.a. voor uitvoeren kun je teruglezen in dit blogartikel over lokale SEO. Dit zorgt ervoor dat The Baby Club ook als locatie naar boven komt bij zoekopdrachten met relevante zoektermen die in de buurt worden uitgevoerd.

vindbaarheid in google

Resultaat verbeteren van de vindbaarheid in Google

Bovenstaande werkzaamheden hebben ertoe geleid dat thebabyclub.nl snel is gestegen in zoekmachines. We houden actief alle posities bij en kunnen per maand de fluctuaties inzien, waardoor we continue kunnen blijven optimaliseren. Tot nu zijn de resultaten als volgt;

 • In totaal 20 posities gestegen in de eerste maand
 • 9 nieuwe keywords in top-30 zoekposities in de eerste maand
 • 20 nieuwe keywords in top-30 zoekposities in maand 3
 • 4 nieuwe keywords in top-10 zoekposities in de eerste maand
 • 18 nieuwe keywords in top-10 zoekposities in maand 3
 • 1 nieuw keyword in top-3 zoekposities in de eerste maand
 • 8 nieuwe keywords in top-3 zoekposities in maand 3
 • Search visibility van 81% naar 87,5% in 3 maanden
 • Gemiddelde positie (alle keywords) van 69 naar 21 in 3 maanden
 • Digital FC heeft mijn bedrijf veel beter vindbaar gemaakt en mijn positie is veel beter geworden in Google. Zij zijn erg geduldig en leggen alles goed uit, aangezien ik helemaal geen verstand van Google heb. Ik ben jullie super dankbaar en weet dat mijn site bij jullie in goede handen is!

  Liessa Braam

  Eigenaresse The Baby Club