Digital FC.

Diensten

online marketing bureau aalsmeer

Een team vormen?

Digital FC is een team van specialisten dat bedrijven helpt om online beter te presteren. We kijken naar alle factoren die het mogelijk maken om bedrijven online te laten groeien; van het verbeteren van websites tot aan online adverteren. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video laten maken

Home / Video laten maken

Bereik jouw doelgroep
met next-level video content

Het inzetten van video is voor veel bedrijven van onschatbare waarde geworden. Niet voor niets heeft ruim 86% van alle bedrijven video content opgenomen in hun content marketing strategie en is de totale videoproductie met zo’n 29% gestegen in 2022 t.o.v. 2021. We kunnen gerust zeggen dat video de nieuwe standaard is geworden voor het overbrengen van jouw boodschap aan de beoogde doelgroep. Tegelijkertijd is het maken van pakkende videocontent niet makkelijk en hebben voornamelijk oudere generaties hierdoor vaker moeite met het bereiken van jongere doelgroepen. Het kan daarom slim zijn om een video te laten maken door een video content creator die de benodigde strategie kan uitwerken en dit om kan zetten in kwalitatief sterke video(s) gemaakt met de beste apparatuur. Wil je video laten maken? Dan regelen wij de gehele shoot van A to Z.

Waarom video laten maken?

De opmars van het gebruik van video door bedrijven is al jarenlang bezig, waarbij de sterkste stijging is ingezet vanaf 2020. Ook al heeft de corona-pandemie zeer waarschijnlijk aan deze stijging bijgedragen, is de trend alsnog logisch te verklaren. Uit een onderzoek van Vidyard blijkt namelijk dat 93% van de respondenten aangeeft dat zij eerder tot conversie overgaan na het bekijken van video content in vergelijking met andere vormen van content.

Social media video

Daarnaast wordt video ook meer gewaardeerd door social media platformen als Facebook, Instagram, TikTok en LinkedIn. Uit eigen ervaringen, maar ook uit onderzoeken, blijkt dat video vaker wordt vertoond en ook beter presteert bij gebruik in advertenties ten opzichte van afbeeldingen. Dit resulteert in een hogere CTR (doorklikratio) en meer conversies tegen lagere kosten. Aangezien algoritmes van social media platformen vooral sturen op engagement met de gebruikers, is het niet raar dat video in het algemeen beter werkt.

Wanneer we voor klanten adverteren op social media vragen we daarom ook altijd of er al bestaande video content bestaat, of dat zij er voor openstaan om video te laten maken. Wanneer budget een drempel is, is het ook mogelijk om afbeeldingen en/of foto’s om te zetten in video. Hiermee gaan we testen en zien we snel genoeg of video ook voor jouw bedrijf beter kan werken.

video laten maken

Verschillende soorten video laten maken

Het maken van video is een breed begrip. Video kent namelijk vele toepassingen, doelstellingen en platformen waarop de video kan worden gepubliceerd. Wanneer we het specifiek hebben over het inzetten van video in een online content marketing strategie, dan zien we voornamelijk de vraag naar de volgende video content;

Productvideo

Het laten maken van productvideo’s is met name interessant voor webshops. Middels een video kun je jouw producteigenschappen veel beter uitlichten. Daarnaast kun je diverse gebruikstoepassingen laten zien en krijgt de klant een beter idee van het product dat zij kopen, wat resulteert in een lager retourpercentage.

Testimonial video

Het verzamelen van reviews is belangrijker dan ooit. 82% van de online shoppers vertrouwt een online review als persoonlijke aanbeveling en 25% is bereid om meer te betalen na het lezen van een positieve review. Waar er bij webshops veel meer volume wordt gedraaid en er dus meer geschreven reviews binnenkomen, is het voor b2b bedrijven een stuk lastiger om veel beoordelingen te ontvangen. Een oplossing hiervoor is het laten maken van een of meerdere testimonial video’s. In een testimonial video vertelt een bestaande klant vaak over de ervaringen met een product of dienst. Omdat de echte klant in beeld komt en de toepassingen van het product of dienst worden getoond, creëert dit direct vertrouwen.

Branding video

Wanneer je jouw bedrijf of merkt wilt presenteren aan een (nieuwe) doelgroep, kun je bijvoorbeeld een brand video laten maken en deze vervolgens middels Youtube, LinkedIn of Pinterest advertenties uitserveren. We hebben het hierbij niet over de saaie tenenkrommende bedrijfsfilm met een standaard deuntje, die ook nog eens te lang duurt. Je moet de doelgroep direct zien te pakken, en daar horen snelle beelden en kort-durende video’s bij waarin een goede propositie is verwerkt.

Short form video

Short form video content is de verzamelnaam voor video’s van 60 seconden of korter. Deze vorm van video kan allerlei vormen aannemen, zoals verticale video’s en how-to video’s, die vaak geschikt zijn voor de inzet op social media. Youtube Shorts, waarbij de nadruk ligt op het vertonen van korte video’s, behaalt dagelijks al meer dan 50 miljard impressies wereldwijd! Meta (Facebook & Instagram) zegt zelfs dagelijks meer dan 140 miljard weergaven te behalen met Reels (korte video’s). Onze aandachtscurve lijkt ieder jaar korter te worden. Het is dus slim om via frisse, korte video’s je doelgroep te bereiken en te boeien.

Social video

Social media platformen als TikTok, Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn hebben veel verschillende mogelijkheden voor het adverteren met, en plaatsen van video. Daarom is social media video een erg breed begrip en is er eerst een heldere strategie met doelstelling(en) nodig om tot een goed concept te komen. We werken graag een volledige videomarketing strategie voor je uit!

Werkwijze videoproductie

In alles wat we doen is storytelling de basis. We creëren voor jouw product, dienst, idee of merk een creatief concept en dagen onszelf en jou uit buiten de gebaande paden te denken.

In een kennismakingsgesprek specificeren we wat voor content er nodig is op welke platformen dit zal worden gepubliceerd. We sturen voornamelijk aan op de doelstellingen die je met het maken van video probeert te bereiken. Want video content laten maken omdat dit een trend is of omdat de concurrent het ook doet, is vaak niet de beste basis. Hoe authentieker en unieker de content, hoe beter video voor je zal werken. We denken hierin graag met je mee en werken op basis van het gesprek een concept uit.

Script uitwerken

In het concept werken we in grote lijnen ook het script uit, die we naarmate het proces vordert, steeds meer vorm zullen geven. Het script is een cruciaal onderdeel van de videoproductie. Met het script wordt duidelijk welk verhaal we in de video willen vertellen. Met het script houden we uiteraard rekening met de beoogde duur van de video.

Locatie

De locatie van de videoshoot is tevens een belangrijke factor. Welke scenes heeft het verhaal nodig? Moet het een videoserie worden waarbij de achtegrond steeds hetzelfde is? Wat het concept ook gaat worden, wij hebben altijd een aantal locaties ter beschikking of regelen deze voor je. Bij een testimonial video proberen we altijd zoveel mogelijk bij de klant op locatie te shooten.

Acteurs/actrices

Heb je binnen jouw organisatie niemand die vlot is voor de camera of zich niet comfortabel voelt voor een camera? Geen zorgen, we hebben een breed netwerk van acteurs en actrices die dagelijks voor de camera staan en weten wat er wordt verwacht van verschillende soorten videocontent.

Materiaal

Kwalitatief goede video laten maken? Dan heb je ook de beste materialen nodig. Van diverse soorten verlichting, tot aan hoogwaardige camera’s en special effects. We zorgen ervoor dat we beschikken over het juiste gereedschap voor de klus!

Video editing

Wanneer we het ruwe videomateriaal hebben opgenomen, trekken we ons even terug om te video(s) te bewerken. We maken de video in de gevraagde afmetingen en voegen desgewenst ondertiteling toe aan de video. Daarnaast kunnen we, afhankelijk van het concept, grafische elementen verwerken in de productie.

Oplevering

Wanneer je helemaal tevreden bent over het eindresultaat, leveren we de video creatie definitief op. Wil je de video middels een online campagne op social media of Youtube promoten? Dan helpen we je hier graag mee verder. We adverteren dagelijks met videomateriaal voor diverse klanten.

Video content laten maken door ons?

Het maken van video volgens de laatste ontwikkelingen en trends is een vak apart. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat video alleen kan werken op het moment dat er goed is nagedacht over het concept en je goed weet wat je met video wilt bereiken én dit ook meetbaar krijgt. We kunnen voorzien in het maken van video content voorzien, en kunnen tegelijkertijd al een stap verder nadenken over de inzet van video voor bijvoorbeeld betaalde advertentie-campagnes. Het kan daarom een voordeel zijn om zowel de videoproductie als online adverteren uit te besteden aan één partij.
Ben je klaar om jouw doelgroep te bereiken met next-level digitale ervaringen? Dan gaan we graag in gesprek om jouw uitdaging te bespreken. Neem vrijblijvend contact op via onderstaande button.

Cases.

We hebben diverse soorten video content gemaakt voor onze klanten. Benieuwd wat we nog meer doen? Bekijk onze cases!